Veszélyeztetettek
 

Nyitólap
Vissza
Szakmai érv
Praktikus érv
Veszélyeztetettek
Egészségeseknek
Orvosi értékelések

Néhány gondolat arról, hogy kinek hasznos az otthoni EKG

Ismert szívbetegségben szenvedőknél is igaz a közismert tétel: a korai felismerés nagyban javítja a gyógyulás esélyét. A betegek rendszeres önellenőrzése már a betegség romlásának legkorábbi szakaszában lehetőséget ad a terápia megkezdésére, így a nagyobb baj – pl. az újabb infarktus – hamarabb felismerhető és kivédhető. Meggyőző példa a Cardy hasznosságáról B.K. betegem esete, aki 1992-ben infarktuson esett át, és mintegy fél éve megvásárolta a Cardy készüléket. Több hónapos használat alatt minden mérés után „Nincs változás” eredmény született, majd három hónappal ezelőtt a Cardy „Van változás!” eredménnyel figyelmeztette betegemet, hogy orvoshoz kell mennie. Azonnal jelentkezett rendelésemen, ahol az otthoni mérés elemzése ritmuszavart mutatott ki. Az időben elvégzett kivizsgálás ennek hátterében újabb infarktus veszélyét mutatta ki, melyet szívkatéteres beavatkozással sikerült elhárítani!

A veszélyeztetettek számára a Cardy mérföldkő a megelőzéshez. Az orvostudomány régóta tudja, hogy bizonyos betegségek – elsősorban a magas vérnyomás és a cukorbetegség – jelentősen megnöveli a szívbetegség kialakulásának kockázatát. Ezekben az esetekben  alakulnak ki az olyan szívelváltozások, melyek panaszt még nem okoznak, de az EKG eltérések már megjelentek. Rendszeres önellenőrzéssel – az otthoni vérnyomásméréshez hasonlóan – még időben kiderülhet a baj és így a kezelés eredményesebb.

A fiatal, fokozott stressznek kitett embereknek azért ajánlható a Cardy, mert sajnos az utóbbi évtizedekben egyre csökkent az az életkor, amelynél az infarktussal már számolni kell. Ez a 30-40 éves korosztály különösen nehezen jut hozzá, hogy orvoshoz menjen, mert végigrohanja a napokat. Az otthoni ellenőrzéssel viszont a biztonság és az idő is megmarad számukra.

Véleményem szerint a Cardy otthoni EKG készülék a szívbetegek és veszélyeztetettek számára ugyanolyan hasznos és fontos eszköz, mint  lázmérő az influenzásoknak, vagy  otthoni vérnyomásmérő a magas vérnyomásosoknak, mivel segítségével a páciens bárhol, bármikor - alapvetően fontos információkat kap a szíve állapotáról.

Dr. Bukosza István
Kardiológus főorvos

Előző Vissza Következő

..:| Nyitólap | Cardy használata | Cardy jellemzők | Kezelési utasítás | Orvosi vélemények |:..

Legutolsó módosítás dátuma:  2004.11.21. © Docinfo
Webdizájn - (C)saba